Victor_Pasyk | Дата: Субота, 02.06.2012, 22:45:01 | Повідомлення # 1 |
 Активіст
Група: Адміністратор
Статус: Offline
| Сьогодні хотілося б поговорити про спам, а точніше як себе максимально убезпечити від небажаних розсилок. Передмова На сьогоднішній момент, спам не так актуальне як раніше, але для тих хто використовує поштові ящики ця проблема все таки набридає, адже по мимо потрібних нам листів приходить купа сміття.До речі якщо вірити статистикам, то більше 80% листів - спам (2010 рік).Особисто я поділяю спам на 2 групи: Спам від друзів (в вк, mail.ru агента, icq)Спам розсилання на поштову скриньку (від різних магазинів з рекламою і т.п., думаю це не так важливо)Обмежуємо себе від спамуВід першого виду спаму обмежиться по моєму не реально взагалі, якщо тільки не видалити всі контакти і обмежити прийом повідомлень (для ICQ альтернатива Anti-spam bot). Та й до того ж і друзі не всі такі просунуті що б слідувати всім заходам безпеки.Тому перейдемо відразу до 2 увазі спаму, від якого реально себе обмежити.Причина появи спаму на вашому ящику - швидше за все ви самі.Реєструючись на неперевірених сайтах ви самі додаєте свій e-mail в базу для спаму, навіть якщо сайт який вам обіцяє і реально платить (приклад biglion) є не надійним.З чого я це взяв?У мене загалом, 4 e-mail, 1 основний, 2-ий для реєстрацій на лівих сайтах і ще 2 на всякий лежать.Так от 1 я реєстрував тільки на biglion. Через місяць забув навіть, про бігліон, але зайшовши на той ящик там було купа спаму з різних сайтів. До того ж трохи пізніше я виявив вже свої 3 з 4 e-mail (основного там не було) в спам базі на одному з форумів.Тому раджу всім мати по мимо основного ящика, 1-2 додаткових для реєстрації на сумнівних сайтах. Або користуватися спеціальними сервісами з тимчасового надання e-mail (як приклад: 10minutemail.com)Так само якщо Ви якимось чином заробили собі спам на пошту, не лінуйтеся, відзначайте спам "це спам!". Тим самим допомагаючи собі та іншим користувачам сервісу. На проекті mail.ru ця функція дуже добре розвинена за своїм спостереженням, і після 2 зазначених листів з 1 ящика, решта автоматично приходить в папку спам, тим самим відділяючи небажані розсилки від нормальних листів.Ну ось мабуть і все. Сподіваюся ця стаття хоч трохи вам допоможе.
Спасибі за увагу
|
|
| |