ДПА-2017

Порада

- Багато качаєш?

- Рекомендуємо зареєструватись! Зареєстровані користувачі качають по прямих посиланнях!

[ Свіжі повідомлення | Учасники | Правила форуму | Пошук | RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Новини та події в освітній сфері » Тема першого уроку 2015-2016 н.р.
Тема першого уроку 2015-2016 н.р.
Victor_PasykДата: Неділя, 26.07.2015, 17:22:54 | Повідомлення # 1
Активіст
Група: Адміністратор
Повідомлень: 226
Статус: Offline

Управління (департаменти) освіти і науки
обласних та Київської міської державних
адміністрацій
Інститути післядипломної педагогічної
освіти
Загальноосвітні та професійно-технічні
навчальні заклади


Про тематику Першого уроку в
2015/2016 навчальному році


Міністерство освіти і науки України рекомендує загальноосвітнім та професійно-технічним навчальним закладам розпочати 2015-2016 навчальний рік Першим уроком, тематика якого відповідала б принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом МОН від 16.06.2015 № 641.

Конкретну тему такого уроку навчальні заклади визначають самостійно.

При обранні теми, підготовці і проведенні уроку доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок- роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України. Доречним буде також запрошення на Перший урок учасників Революції Гідності, ветеранів і учасників російсько-української війни, волонтерів.

Першокласників, які уперше переступають поріг школи, можна ознайомити з історією школи, досягненнями її випускників, особливостями навчання в ній тощо.

Також, з урахуванням вікових особливостей учнів початкової школи, на Першому уроці може бути запропоновано тему уроку «Чим може пишатися українець?» з переглядом мультфільмів патріотичної спрямованості із серії «Це – наше і це – твоє!», створених телеканалом «ПлюсПлюс», з подальшим їх обговоренням.

Найближчим часом Міністерством реалізовуватиметься однойменний проект із цим телеканалом, у якому буде запропоновано взяти участь учням початкової школи.

Важливо при проведенні Першого уроку уникнути формалізму й заорганізованості, забарвити перший день нового навчального року святковістю, урочистістю, добрим настроєм, емоційністю, оптимізмом.

Заступник Міністра                                  Павло Полянський

Методичні рекомендації та конспекти уроків тутhttp://superschool.com.ua/load/12

Прикріплення: 2650046.jpg (11.3 Kb)
 
Victor_PasykДата: Неділя, 26.07.2015, 17:33:43 | Повідомлення # 2
Активіст
Група: Адміністратор
Повідомлень: 226
Статус: Offline
Методичні рекомендації для проведення Першого уроку в 2015-2016 навчальному році. Тема уроку "Ми - нація єдина"http://superschool.com.ua/load/3-1-0-5663

 
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Новини та події в освітній сфері » Тема першого уроку 2015-2016 н.р.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Пошук


Профіль

    Логін:
    Пароль:

По класах

Бібліотека учня

Читай українською!

Статистика


 
Наша група в ВКонтакті