ДПА-2017

Порада

- Багато качаєш?

- Рекомендуємо зареєструватись! Зареєстровані користувачі качають по прямих посиланнях!

[ Свіжі повідомлення | Учасники | Правила форуму | Пошук | RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Новини та події в освітній сфері » Лише 5 % іноземних студентів в Україні приїхали з країн Євро
Лише 5 % іноземних студентів в Україні приїхали з країн Євро
Victor_PasykДата: Середа, 05.06.2013, 20:48:46 | Повідомлення # 1
Активіст
Група: Адміністратор
Повідомлень: 226
Статус: Offline
Лише 5 % іноземних студентів в Україні приїхали з країн Європи

В українських вищих навчальних закладах навчається більше 60 тисяч іноземців, більшість з яких представляють країни СНД, Азії та Африки
Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Олексій Дніпров під час зустрічі з іноземними послами країн Південної та Південно-Східної Азії, Латинської Америки, Близького Сходу та Африки, на якій обговорювалися питання розширення можливостей для здобуття громадянами відповідних країн вищої освіти в Україні.

За словами Дніпрова, освітній потенціал дозволив Україні увійти до десятки країн лідерів у галузі міжнародної освіти, оскільки спостерігається стійка тенденція щодо збільшення контингенту іноземців, які здобувають вищу освіту в Україні.

"Станом на сьогодні в Україні у 186 ВНЗ навчається понад 61,5 тис. іноземців із близько 150 країн світу. Географічно найбільш представлені країни СНД - 33 %, Азії - 16%, Африки - 16 %, Європи - 5 %", - повідомив заступник міністра.

Він також зазначив, що, незважаючи на позитивні тенденції в напрямку розвитку міжнародної співпраці держави в освітянській галузі, існують питання, які потребують широкого обговорення. Зокрема, це питання використання можливостей освітніх установ, забезпечення високої якості української освіти та визнання українського диплома на міжнародному рівні.

"Умови навчання іноземних громадян, які здобувають освіту у ВНЗ України як на контрактній основі так і за рахунок державних стипендій, такі ж самі як і для громадян України. З метою поліпшення якості освітніх послуг навчання іноземців здійснюється, окрім українською, також іноземними мовами", - сказав Дніпров.

За словами чиновника, існує багато переваг у навчанні іноземних громадян у вищих навчальних закладах, зокрема це фундаментальність освітнього процесу, прийнятна вартість навчання, орієнтація на європейські цінності у питаннях покращення якості освіти і входження у європейський освітній простір, а також толерантне ставлення українського суспільства до іноземних громадян та визнання українських дипломів в різних країнах.

Дніпров також повідомив, що Міністерство освіти планує відкриття представництв Українського державного центру міжнародної освіти в країнах СНД, Близького сходу, Африки, Латинської Америки та Південно-Східної Азії, основними завданнями яких є здійснення рекламно-інформаційної роботи, провадження порядку набору іноземців на навчання в Україні.

Окрім того, МОН й надалі планує розвивати співробітництво українських та зарубіжних університетів, зокрема у напрямку пропагування навчання іноземців в Україні за сумісними навчальними програмами, які передбачають видачу подвійних дипломів.

Заступник міністра також повідомив, що Україна просуватиме на зовнішньому освітньому ринку навчання іноземців у професійно-технічних училищах для тих країн, де є необхідність у підготовці національних кадрів кваліфікованих робітників.
 
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Новини та події в освітній сфері » Лише 5 % іноземних студентів в Україні приїхали з країн Євро
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Пошук


Профіль

    Логін:
    Пароль:

По класах

Бібліотека учня

Читай українською!

Статистика


 
Наша група в ВКонтакті