ДПА-2017

Порада

- Багато качаєш?

- Рекомендуємо зареєструватись! Зареєстровані користувачі качають по прямих посиланнях!

[ Свіжі повідомлення | Учасники | Правила форуму | Пошук | RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Контроль знань учнів (ДПА, ЗНО) » Таблиця для розрахунку тестового бала з хімії за 200-бальною
Таблиця для розрахунку тестового бала з хімії за 200-бальною
Victor_PasykДата: Середа, 05.06.2013, 20:07:23 | Повідомлення # 1
Активіст
Група: Адміністратор
Повідомлень: 226
Статус: Offline
Таблиця для розрахунку тестового бала з хімії за 200-бальною


Тестовий бал зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року з хімії обчислюється як арифметична сума всіх набраних балів за кожне виконане завдання тесту
У 2013 році максимально можливий тестовий бал за виконання завдань тесту з хімії – 94.

Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з хімії здійснюється у два етапи. На першому етапі визначається тестовий бал учасника зовнішнього оцінювання (максимум – 94 бали). На другому етапі, на основі тестового балу визначається рейтингова оцінка результатів учасника зовнішнього оцінювання за 200-бальною шкалою.

За правильне (частково правильне) виконання завдань тесту з хімії можна отримати:

Завдання з вибором однієї правильної відповіді - тест містить 40 завдань цієї форми (від №1 до №40), що будуть оцінені у 0 або 1 тестовий бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів - якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді не надано.

Завдання на встановлення відповідності (логічні пари) - до кожного завдання подано інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Щоб правильно виконати завдання, необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари). У тесті 4 завдання цієї форми (від №41 до №44), що будуть оцінені в 0, 1, 2, 3 або 4 тестових бали: 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність (логічну пару); 0 балів, якщо не вказано жодної правильної логічної пари або відповіді на завдання не надано.

Завдання на встановлення правильної послідовності - до кожного завдання подано перелік дій (понять, формул, характеристик тощо), позначених буквами, які потрібно розташувати у правильній послідовності, де перша дія (поняття, формула, характеристика) має відповідати цифрі 1, друга – цифрі 2, третя – цифрі 3, четверта – цифрі 4. Тест містить 6 завдань цієї форми (від №45 до №50), що оцінюється в 0, 1, 2 або 3 тестових бали. 3 бали буде зараховано, якщо правильно вказано послідовність усіх подій; 2 бали, якщо правильно вказано першу та останню події; 1 бал, якщо вказано або першу, або останню подію; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь або відповіді на завдання не надано.

Завдання відкритої форми з короткою відповіддю - під час виконання цих завдань потрібно вписати отриманий числовий результат тієї розмірності, яка вказана в умові завдання, до бланка відповідей. Тест містить 10 завдань цієї форми (від №51 до №60), що в залежності від відповіді будуть оцінені 0 або 2 тестовими балами. 2 бали буде зараховано, якщо зазначено правильну відповідь; 0 балів, якщо зазначено неправильну відповідь або завдання взагалі не виконано.

РОЗРАХУНОК РЕЙТИНГОВОГО БАЛА ЗНО З ХІМІЇ ЗА 200-БАЛЬНОЮ ШКАЛОЮ

Після визначення тестового бала з хімії визначається оцінка учасника ЗНО за шкалою від 100 до 200 балів – рейтинговий бал. Цей бал використовується при складанні рейтингового списку абітурієнтів при вступі до вузів України.

Для оцінки результатів учасника зовнішнього оцінювання за 200-бальною шкалою використовується Таблиця переведення тестових балів в рейтингову шкалу від 100 до 200 балів (див. нижче).

Таблиці переведення тестових балів у рейтингову шкалу від 100 до 200 балів, кожного року оприлюднюються Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО) після перевірки правильності виконання завдань кожним учасником тестування з кожного окремого предмета.

Таблиці оприлюднюються протягом 10 – 15 днів після завершення тестування. Однак, для приблизного розрахунку рейтингового бала абітурієнти все ж таки можуть використовувати таблиці минулого року.

До уваги абітурієнтів – таблиця перерахунку тестового бала у 200-бальну шкалу наведена для приблизного розрахунку тестового бала.

У цій статті використана таблиця перерахунку тестових балів у 200-бальну шкалу минулого року. У чистому вигляді використання таблиць минулого року неможливе, оскільки перевід суми набраних тестових балів на тестуванні з хімії в унормовану 200-бальну шкалу оцінювання залежить від складності тестового завдання та фактичних результатів, що одержали учасники тестування з хімії у цьому році.

Однак, зважуючи на те, що формула перерахунку в цьому році залишається такою ж, якою вона була у 2012 році; припускаючи, що складність тестових завдань відповідає складності минулого року; а фактичний максимальний бал не відрізняється від минулорічного, кожен бажаючий може орієнтовно вирахувати свій бал використовуючи таблицю минулого року.

Таблиця переведення тестових балів з хімії 2013 року:

Пам'ятайте! Остаточна таблиця переведення тестових балів з хімії у 200-бальну шкалу з’явиться тільки після перевірки всіх тестових завдань Українським центром оцінювання якості освіти через 10-15 днів після проведення тестування.
 
Форум » Учительська - форум вчителів і для вчителів » Контроль знань учнів (ДПА, ЗНО) » Таблиця для розрахунку тестового бала з хімії за 200-бальною
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Пошук


Профіль

    Логін:
    Пароль:

По класах

Бібліотека учня

Читай українською!

Статистика


 
Наша група в ВКонтакті